Pieces of Memoirs

Bismillah..

First sekali,
Pekabo semua,,
Harap semua dalam keadaan yang sihat,,
Jadi kepada sesiapa yang tidak ingat sape gua boleh la recall sekarang ek,,
Nak kate famous takde la sangat,,
Nak kate pandai takde la bijak sangat,,
Belajar local je,, semoga sahabat2 yang kat oversea selamat tidak kene H1N1,,
Senang cerita,, gua low-profil r..

Nak dipendekkan cerita,
Rindu la korang semua, dah lame tidak jumpe,, kalo last jumpe pon waktu exam UPSR,,
Kalau nak bercerita tentang sekolah rendah agama ABIM,,
Satu bende yang paling gua suke waktu sekolah rendah tu adalah ketulusan untuk bersahabat,,
Mungkin sebab waktu tu kite PURE HEART kot,,
Tidak pernah pon berfikir berkawan untuk tujuan2 tertentu,,
Tidak ade masalah, habiskan masa dengan bermain, berbual, share masalah, gosip2(kalo ade la,hehe), dan lain2,
Paling penting adalah dapat berjumpe dengan SAHABAT setiap hari,,

Mungkin kite semua dah selesa dengan hidup kite sekarang,,
Tapi bagi gua THINGS FROM PAST MAKE US TODAY (ntah mne ntah dpt ayat nie,hurm~),
Banyak bende yang gua menyesal waktu masa lalu,,
Banyak sangat sampai nak tulis next post,, hehe
Antara semua bende yang gua menyesal paling tidak best adalah tidak dapat MENGUCAPKAN SELAMAT TINGGAL DAN SEMOGA JUMPE LAGI,,
Sebab apa?
Kerna gua kena denggi betul2 lepas exam UPSR,,
Bukan setakat betul, tapi memang,,
Jadi last kita jumpe seingat gua waktu paper last UPSR,,
Waktu tu gua belakang meja Yohana, kanan gua budak perempuan, belakang kosong (sebab orang last), timur laut dan timur selatan pon perempuan, bahagian barat adalah pintu dan pokok (tempat termenung waktu tidak ade idea jawab exam), seorang je lelaki kat sini,, tidak best langsung T_T (seriously)
Kemudian on the spot lepas exam, gua demam,,
Da demam mesti la kene hantar pergi hosptial sebab suhu gua >37 (gua x amek bio ek..)
Setelah beberapa minggu gua ade kat hospital keseorangan, kene makan ubat berkali-kali, pesakit sebelah katil bersilih ganti, tandas berulang-ulang kali singgah(kalo kene denggi korang paham r -_-), maka akhirnya dapat juga keluar wad,,

Tapi,,
Sudah cuti da waktu tu,,
Perasaan tidak best datang sebab waktu result UPSR keluar, emak gua bagitau di dalam hospital,,
Peluang TERAKHIR untuk berjumpe member2 gua da terlepas,,
Namun gua tetap ingin jumpe mereka di sekolah,,

Prit pret2 prit2 bunyi moto suzuki cup gua,,
Gua datang kesekolah seperti biasa,,
..............Syuih~~~ (sunyi+daun bertebangan+bunga sakura jatuh!?)
"Senyapnya,, " monolog dalaman gua,,
Ini menunjukkan sekolah da abis dan kte da MENAMATKAN sekolah rendah,,
Namun hati ini tidak menerima hakikat sekolah sudah cuti dan tidak mungkin gua dapat jumpe sahabat sekelas dan sebaya gua lagi,,
Mungkin FITRAH manusia dengan melihat sendiri baru dapat menerima kenyataan yang hakiki,,
0
Abjad kosong mungkin dapat menggantikan perasaan gua waktu tu..
Kerusi tanpa penghuni, meja tidak ade buku, papan hitam penuh dengan coretan kapur, sampah sarap yang AJK kebersihan tidak sapu(sape la yg x tugas nih, huh~), itu SAHAJA yang tinggal,,
Hati ini mungkin kalo dibelah dada gua mungkin kelihatan seperti kertas yang dikepul-kepulkan pastu kene buang kat tong sampah,,(metafora dari budak laki yang xprnh bce novel smpai hbs,, huh~)
Mungkin sebab gua lelaki, gua hanya SEBAK didada,, kalo gua perempuan da terjun da dari tingkat 3 depan 6 Abu bakar,,(lol+betul2)
LIFE GOES ON DUDE,,
Namun seorang lelaki mesti la kacak dan bergaya,, kene CONTROL macho,
mata pon hampir merah je,, hehe
Peristiwa ni la yang menghantui gua selama ni kot,,
Perasaan menyesal tidak berjumpe korang buat kali TERAKHIR,,
Da la sedih pastu tidak ade alamat serta nombor telefon korang lak tu,,
Tapi SAHABAT tetap SAHABAT,
Kte pernah berkawan sepenuh hati,
Tidak ade kompromi (gua pon xtau mksd nye), tidak ade prejudis, tapi bersahabat dengan telus, jujur dan dengan hati keanakan-anakan kte...
SEKOLAH RENDAH BEST,, hehe

Mungkin korang semua tidak sedar, kad manila info bahasa arab, bm, bi dll yang pernah gua dan korang buat, gua bawak balik rumah nak tampal kat bilik gua..(tapi beberapa lama lepas tu kene buang sebab mak nampak macam longgokan sampah.. 0_o)
Mungkin tu je kot KENANGAN terakhir dengan korang yang gua simpan (walaupun da xde..),,
Tapi mungkin ade benarnye,,
ade banyak member lagi yang gua tidak jumpe,,
Mane ek korang?
Mungkin DISINI?
Waallahhuallam..

P/S Hurm,, tidak sangka lak ade masa nak post mende ni padahal nak post kt blog sendiri pon tidak sempat..

2 comments:

khalil August 18, 2009 at 7:20 PM  

tu dia~rse sedih la plak baca..erm2..kte kwn baik kn dlu~kih3

zainul August 21, 2009 at 10:17 PM  

mmg xreti r nk gne blog...
sesape bley tolong ajar x...(especially zubair)

Post a Comment