fenomena asing

assalamualaikum warahmatullah..

hehe.. sorila psl shoutbox tu..
tp asal aku bkk je, x de mende baru nk bace..
so, as one of the contributers for this blog, aku pon menjalanknlah tanggungjawabku..hohoho
x byk pon sikit, jdlah.. (td tu saje nk panaskn badan..huhu)

so, antara fenomena asing yg berlaku di mesir adalah :

fenomena asing 1 :
dok kat msia lelame, tp aku tak termakan budu ngan tempoyak.
nampak pon x, apalagi nk mkn.. tp dok cni x smpi sebulan, dua2 aku da libas..
lagi2 budu. first time lak tuh rase. kui3 (semakin merindui budu yg da depleted)
pengajaran : Allah mendtgkn rezekinya dari arah yg x disangka-sangka. hujan budu pon blh kalau Dia nak.. (obses ngan budu.. lalalala~)
so x yah la risau. rezeki bkn setakat mknn.. exam fail, terlepas bas, menu fav da sold out (mknn la tuh, cik kak) = x de rezeki..
Allah adlh sebaik-baik Penjaga dan sebaik-baik Pemberi Rezeki. cuma kite je yg jahil nk melihat hukmah di sebalik sesuatu kejadian..

fenomena asing 2 :
asal mesir tetiba byk sgt hujan? (x puas hati lagi..)
hypothesis : nak kat kiamat kot
pengajaran : banyak2 bartaubat nasuha. kalo yg ABC, x semestinya tinggalkan sumer terus. zikir ngan istighfar still dibolehkn.. bukan setakat dibolehkn, dialu-alukan lg tuh..(sori ek..kite open minded sket.kalo x, x berkembang~~)

penomena asing 3 :
asal org ske tido lepas subuh?
pengajaran : ape faedah tidur lps subuh.. dlm byk2 org, penulis tlh dipilih oleh Allah utk berjaga dan membuat perkara2 berfaedah seperti berzikir, mengisi blog dan lain2 (hihi..penulis adlh seorg yg perasan.side effect seperti muntah saya x bertanggungjwb..)
sebenarnye, mendalah ni x delah asing sgt..
tp nk kat akhir zmn ni, mende yg sepatutnya, jd asing da jd normal..
jd, beruntunglah org2 yng 'asing' (^_^)


sekian, mekasih~~

3 comments:

MaWaisZ November 5, 2009 at 9:56 AM  

mane ade org tido subo,xde xde.haha.
ok laaa ujan, rahmat ape, nanti allah kasi panas terik,kasi baka rentong skit kulit tuh, buat panggang baru tauu....
wakakkakaka

sapienz November 5, 2009 at 5:09 PM  

aku da agak name ko mesti muncul..

MaWaisZ November 5, 2009 at 6:39 PM  

weih ada orang tak puas ati ngan aku weihhhh(SHOUT 2 everybody)
wakakakaka

cuba ko baca blog aku, kalu ko nak tau ape yg slalu terjadi kat hidup aku di mesir.
hahaha

Post a Comment